Beleid op basis van twee maten en twee gewichten moet stoppen

Op 9 oktober 2018, over deze onderwerpen: 11. Gemeenteraadsverkiezingen oktober 2018, 5. Bestuur en financiën, Verkiezingen 2018

Willekeur op basis van wie je bent

Voor N-VA Sint-Gillis-Waas zijn de verschillende en gedocumenteerde feiten die Dhr. Scheerders onthult ernstig. De voorgelegde stukken tonen aan dat ons huidig gemeentebestuur beslissingen neemt niet alleen op basis van wat voorligt, maar ook op basis van wie je bent, wie je (groot)vader of moeder is, in welke (deel)gemeente je woont.  Er worden duidelijk twee maten en twee gewichten gebruikt. 

Een gemeentebestuur wordt geacht eerlijk en transparant met al zijn inwoners om te gaan. Voor N-VA is het duidelijk dat willekeur op basis van “wie het is” en los van enige objectiviteit niet kan. Het actief bevoordelen of benadelen van bepaalde inwoners/bedrijven is zorgwekkend en zelfs verboden. Onderzoek zal verder uitwijzen wat er aan de hand is, maar een onderzoek start men niet zomaar. 

Geen alleenstaand geval

Jammer genoeg is het ook geen alleenstaand geval, want we worden benaderd door andere inwoners of bedrijven die gelijkaardige situaties hebben meegemaakt, maar bang zijn om te reageren.  Het kan morgen dus iedereen overkomen.Dat baart ons nog meer zorgen.

Transparantie en gelijkheid

Voor N-VA is het duidelijk : als gemeentebestuur ga je zorgzaam, transparant en gelijk om met alle inwoners en bedrijven en doe je dat in objectiviteit en ver weg van vriendjespolitiek.  Daar heb je geen deontologische code voor nodig, dat is gewoon je job doen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is