Rioleringsnet Dorpsbeek

Op 19 juli 2015, over deze onderwerpen: 8. Openbare werken

Gemeenteraad dd. 02/07/2015

 Rioleringsnet Dorpsbeek.

Ik zou graag hebben dat dit in de notulen opgenomen wordt.  Ook het antwoord van de schepen graag notuleren.

Wij vinden het een goede zaak dat zowel het rioolstelsel als de weg aangepakt wordt in de Nieuwstraat.

Maar wij zijn wel bezorgd over de afvoer van al dat hemelwater via de Dorpsbeek.

Maarten Lelie, sectorhoofd grondgebiedzaken heeft op de vergadering van de inwoners van de Nieuwstraat duidelijk geschetst hoeveel hemelwater er extra door de Dorpsbeek moet richting Watergang door deze rioleringswerken.

De cijfers spreken voor zich : bij een regenbui van 10 mm (dit is 10 liter per m²) komt er zo maar eventjes 1.547 m³ water extra in de beek terecht als alles zal aangelegd zijn.

Om een idee te geven : ons jaarlijks verbruik van water, 2 personen is 53 m³. 

Ik ben vandaag nog eens gaan kijken naar de beek in de Nieuwstraat aan de kopergieterij en de zijkant van het kerkhof en verder achter de Vendelierstraat. 

Hoe daar het onderhoud moet gebeuren is een groot vraagteken.  Met een kraan mag je het daar vergeten.  Is men niet verplicht om daar een bepaalde zone, een erfdienstbaarheid te voorzien om langs de beek te kunnen rijden ?  Indien dit zo is, graag het nodige daarvoor doen.

Het is zo dat het onderhoud in handen is van de Provincie.  Ik zou willen vragen aan het gemeentebestuur van deze zaak goed op te volgen en de provincie op zijn plichten te wijzen.  En het onderhoud laten uitvoeren vóór dat alles klaar is.

Want ik zou het niet willen meemaken dat er, na al die werken, wateroverlast zou zijn door het niet onderhouden van die beek. 

Aldus fractievoorzitter N-VA Sint-Gillis-Waas, Guido De Lille.

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is