Parlementslid Koen Daniëls verdeelt 15 kilo pralines voor bedanking leerkrachten en kinderopvang

Op 11 oktober 2023, over deze onderwerpen: 12. Allerlei, 2. Onderwijs, 3. Jeugd

Op 5 oktober was het de dag van de leerkracht en op 9 oktober startte de week van de kinderopvang.  Vlaams Parlementslid Koen Daniëls (N-VA) greep de gelegenheid aan om ook dit jaar alle leerkrachten en kindbegeleiders in Sint-Gillis-Waas te bedanken met maar liefst 15 kilo kwaliteitspralines van de lokale Leonidaswinkel.

“Als voormalig leerkracht en als lid van de commissie onderwijs ben ik 8 jaar geleden begonnen met in alle scholen van Sint-Gillis-Waas een doos pralines af te zetten voor de dag van de leerkracht.  Sinds ik voorzitter ben geweest van de onderzoekscommissie kinderopvang, heb ik die traditie vorig jaar uitgebreid naar alle kindbegeleiders in crèches en onthaalouders in de gemeente. Tevens komen bij de kindbegeleiders mijn twee vroegere passies samen als leerkracht in de opleiding verzorging” aldus Daniëls

Gevraagd naar de motivatie voor zijn actie geeft Daniëls meer dat: “Helaas komen zowel onderwijs als de kinderopvang regelmatig negatief in het nieuws terwijl leerkrachten en kindbegeleiders zich elke dag opnieuw keihard inzetten voor onze kinderen.  Een goede chocoladepraline geeft energie als het even nodig is. Van chocolade word je ook gelukkig omdat het het “gelukshormoon” endorfine vrijmaakt voor de moment het even minder gaat” licht Daniëls zijn keuze toe.  
En voor wie zich afvraagt waar Daniëls zijn bonnetje indient van deze traktatie: “Mijn bonnetje indienen? Nergens, want dit komt gewoon van mijn eigen rekening en het is met liefde en overtuiging gegeven zowel dit jaar als alle voorgaande jaren” geeft  hij nog mee met een knipoog. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is