Nalatigheden bij onderhoud gemeente

Op 6 april 2015, over deze onderwerpen: 7. Openbare werken, 8. Openbare werken

 

                                                Sint-Gillis-Waas, 31/03/2015

 

 

 

                               Aan de voorzitter van de gemeenteraadscommissie,

 

 

 

            Geachte,

 

 

 

           Ik zou op het einde van de commissie een paar vragen willen stellen. 

 

 

Ik hoop dat er spoedig gevolg wordt gegeven aan de nalatigheden die ik hier ga opsommen, omdat het enkel de bedoeling heeft de gemeenschap ten goede te komen en het relatief zeer weinig kost om in orde te maken. 

 

 

Ik heb deze opmerkingen vandaag reeds gemaild naar de voorzitter van de commissie.

 

De Klingse urinoirs achter de kerk, zowel de foto’s op de sociale media als de effectieve staat en ligging, vind ik niet kunnen.

 

 

 

Het is zeker niet meer van deze tijd. Sommigen beweren vandalisme maar dat heeft hier niets mee te maken. Het is gewoon een niet onderhouden, tot op de draad versleten urinoir, en een bestuur dat blijkbaar niet durft kiezen: onderhouden of afbreken.

 

Toen ik de foto’s zag op de sociale media en de daarbij behorende commentaar van dorpsbewoners, waar woorden naar boven kwamen zoals : goor, al jaren niets aan gedaan, één flesje javel zal niet helpen, te lui om op te kuisen, stank, vuile dorpskern, enz…

 

Dan word je gewaar dat dit leeft bij de mensen. Maar geen enkele reactie te zien van gemeenteraadsleden op deze foto’s in ‘Ge zijt van de Klinge als ge..’. Enkele posts hoger waren er wel mandatarissen actief, maar dan over "feestelijkheden"

 

 

En dit is geen alleenstaand geval van nalatigheid. In de Hogenakkerstraat ter hoogte van de familie Scheerders ligt al maanden een diepe kuil tussen fietspad en wegdek.  Een paar zakjes koude asfalt zouden voldoende zijn om dit te verhelpen.

 

 

Bevlagging aan de bib in De Klinge lijkt wel een bevlagging van net na een oorlog. Deze zijn dringend aan vervanging toe door grote sleet. 

Zijn er geen financiële middelen voor het ogenblik, laat ze dan gewoon verdwijnen. Maar dit ontsiert alles, en dat is zeker geen reclame voor onze gemeente.

 De verschillende kuiltjes en  verzakkingen in het  fietspad        
 Mechelen-Terneuzen, daar wordt  niets aan gedaan.Nu trachten  buurtbewoners het zelf op te lossen,  maar zo werkt dat niet. Ook de  rustbank op hetzelfde fietspad ter hoogte van de Koningsstraat is voor  het grootste deel versleten, het staat onstabiel waarschijnlijk door verrotting van de poten (geen vandalisme) restaureer dat, of  vernieuw het, of laat het verdwijnen.

 

 

 

 

 

 

Het schoolgebouw in de Kieldrechtstraat viert in september haar 50ste verjaardag, of dat met de oorspronkelijke schouw het geval zal zijn is nog maar de vraag. Deze schouw vertoont grote scheuren en is toe aan een grondige controle of vernieuwing. 

 

 

 

En als laatste punt, ik heb gelezen dat er feestelijkheden zijn op 11 April aan “Klingspoor” in verband met de  Dodendraad en inhuldiging fietspad “dwars door de Clingse bossen”.De burgemeester van Hulst is uitgenodigd.

Ik had op de vorige commissie al een opmerking gemaakt dat het fietspad aan “Klingspoor” net voor de Nederlandse grens volledig is uitgehold en bij regenweer momenteel een echt modderpad is.

Tot op heden is daar nog niets aan verholpen. Dus wanneer het zo blijft en er wordt regen voorspeld voor 11 April, verwittig dan de delegatie uit Hulst dat ze hun laarzen meebrengen. Ze zullen ze nodig hebben op het moment dat ze de grens overschrijden.   

We wachten af en zullen zien of het CD&V gemeentebestuur deze zaken zal ernstig nemen, en maatregelen zal treffen. We zullen het nauwkeurig opvolgen.

                                   Hoogachtend,

 

                                 Tom Cool, gemeenteraadslid voor N-VA.

 

 

 

Fietspad Nederlandse zijde 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is