Na aandringen van N-VA wordt Polderstraat eindelijk aangepakt

Op 11 maart 2020, over deze onderwerpen: 1. Mobiliteit

De bermen in de Polderstraat tussen de Molenhoekstraat en de Koningsdijk in Meerdonk liggen er al jaren als maanlandschap bij. Op vraag van gemeenteraadslid Nico De Wert (N-VA) zullen de bermen in het najaar van 2020 eindelijk worden hersteld. 

De Polderstraat is de aangewezen weg voor mensen die vanuit Meerdonk naar De Klinge, Kieldrecht of Nederland willen rijden.  Het stuk van deze straat voorbij de Molenhoekstraat, wordt druk gebruikt voor verkeer tussen Meerdonk en Nederland en dit zowel door personenwagens, maar ook door landbouwvoertuigen.  Bovendien is de Polderstraat ook een belangrijke weg voor fietsers die gebruik wensen te maken van de fietsroute op de Koningsdijk. 

“Het stuk van de Polderstraat tussen de Molenhoekstraat en de Koningsdijk heeft de breedte van één voertuig.  Aangezien het een tweerichtingsstraat is die relatief veel wordt gebruikt, moeten de personenwagens en landbouwvoertuigen elkaar kruisen door de bermen te gebruiken.   Daardoor zijn deze reeds lange tijd herschapen in een waar maanlandschap met diepe putten en ook plassen bij regenweer” geeft De Wert (N-VA) de situatie weer.

Deze problematiek werd ook door buurtbewoners reeds meer dan 2 jaar geleden, in het voorjaar van 2018, aangekaart bij het college van burgemeester en schepenen van Sint-Gillis-Waas.

“Reeds verscheidene jaren wijst het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas naar het Polderbestuur Land Van Waas voor een oplossing.  Het polderbestuur stelt op zijn beurt dat het de taak van het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas is om de bermen te herstellen.  Als N-VA kunnen wij enkel maar vaststellen dat twee jaar nadien nog steeds geen herstelling is gebeurd omdat zowel het Polderbestuur als het gemeentebestuur elkaar met de vinger wijzen.  Wij betreuren dit enorm, zeker omdat een schepen van Sint-Gillis-Waas ook de maandelijkse bestuursvergaderingen van de Polder Land van Waas bijwoont” aldus De Wert.

Tijdens deze twee jaar verslechterde de situatie zienderogen. Meerdonkenaar Luc Lorie bevestigt dit: “De putten in de bermen werden steeds dieper. Zeker als het geregend heeft, is de toestand in de Polderstraat smerig. Als je dan iets verder de Nederlandse grens passeert, liggen de bermen er zeer goed bij. De grens met Nederland is niet enkel gemarkeerd met een grenspaal, maar ook zichtbaar aan en voelbaar door de toestand van de bermen. Dit contrast is onuitlegbaar groot.”.

Naar aanleiding van de vraag van Nico De Wert in de gemeenteraad, heeft het gemeentebestuur opnieuw contact opgenomen met het Polderbestuur Land Van waas. Er werd bevestigd dat de bermen van dit stuk van de Polderstraat dan toch onder de verantwoordelijkheid vallen van het Polderbestuur en dat ze zullen worden hersteld in het najaar van 2020. “Hoewel ik het betreur dat de herstellingen zo lang op zich lieten wachten, zijn we met N-VA tevreden dat naar aanleiding van ons blijvend aandringen, de weg eindelijk zal worden verbreed en de kiezelbermen zullen worden vervangen door klinkers.  We zullen de vinger aan de pols houden, want het (opnieuw) uitstellen van deze werken is geen optie meer” besluiten De Wert en Lorie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is