N-VA Sint-Gillis-Waas stelt ingrepen verkeersveiligheid Meerdonk voor

Op 13 november 2018, over deze onderwerpen: 1. Mobiliteit, 9. Veiligheid

Naar aanleiding van het zware verkeersongeval in de Polderstraat te Meerdonk en de resultaten van de bevraging die de partij enkele maanden geleden deed, is N-VA bezorgd over de verkeersveiligheid in de deelgemeente en doet het enkele concrete voorstellen. “De verkeersveiligheid in de Polderstraat en het centrum van Meerdonk staat onder druk, veelal door overdreven snelheid. Daarom stelt de partij concrete maatregelen zoals verkeersremmers en regelmatige snelheidscontrole voor”, aldus Nico De Wert (N-VA).

Afgelopen weekend vond in de Polderstraat in Meerdonk een ongeval plaats met een bestelwagen. Verschillende voertuigen van buurtbewoners die aan de rand stonden geparkeerd raakten hierbij zwaar beschadigd. Eén van deze voertuigen werd zelfs in de gevel van het kapsalon gekatapulteerd.  Helaas moesten buurtbewoners samen met N-VA Sint-Gillis-Waas aangeven dat dergelijk ongeval niet geheel onverwacht kwam.  Sinds de asfaltering is de snelheid zelfs nog verhoogd. “De verkeerssituatie met onder andere overdreven snelheid in de Polderstraat en het centrum van Meerdonk is helaas reeds langer gekend. In het verleden werd meerdere malen door buurtbewoners bij het gemeentebestuur aangeklopt, maar dit bleef zonder reactie. Eind augustus deden we met N-VA een bevraging gericht op de verkeersveiligheid in Meerdonk. Ondertussen zijn bewoners zelf ook een online petitie gestart. We hopen dat het gemeentebestuur nu eindelijk in actie schiet en onze voorstellen voor onder andere snelheidsremmers en controle nu wel wil uitvoeren.  Met N-VA gaan we er over waken dat dit gebeurt. ” aldus Vlaams Parlementslid Koen Daniëls en toekomstig gemeenteraadslid Nico De Wert.

Bevraging in Meerdonk

Eind augustus heeft N-VA Sint-Gillis-Waas in Meerdonk een bevraging georganiseerd over de verkeersveiligheid in Meerdonk. “We kregen meer dan 60 reacties binnen van buurtbewoners. Het voorstel voor een proefproject met eenrichtingsverkeer in het centrum van Meerdonk gekoppeld aan snelheidsremmers en -controle werd door een overgrote meerderheid als positief beschouwd. De overdreven snelheid in de Polderstraat en de Molenhoekstraat werden ook veelvuldig gemeld en kunnen dus ook niet zonder gevolg blijven” aldus De Wert.

Daniëls wijst erop dat de partij ook voor de andere deelgemeenten zal blijven ijververen voor meer verkeersveiligheid door onder andere overdreven snelheid, zeker in woonstraten, aan te pakken.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is