N-VA lanceert rondvraag over verkeersveiligheid in centrum Meerdonk

Op 9 september 2018, over deze onderwerpen: 1. Mobiliteit, 9. Veiligheid

N-VA lanceert rondvraag over verkeersveiligheid in centrum Meerdonk

N-VA wil de verkeersveiligheid in het centrum van Meerdonk in zijn geheel bekijken én wil dit doen in nauw overleg met de bevolking. Het toegenomen verkeer en het niet zo nauw nemen met de snelheidsbeperkingen, maakt dat maatregelen wenselijk zijn. Eénrichtingsverkeer rondom de kerk van Meerdonk is een mogelijke oplossing voor beide problemen, maar ook andere voorstellen zijn welkom. Daarover bevraagt de partij nu alle inwoners.
Meerdonk is een rustige gemeente, waar groen, rust en leefbaarheid centraal staan. N-VA Sint-Gillis-Waas ving signalen op dat de rust en de verkeersveiligheid er steeds meer onder druk komen te staan en gaat ermee aan de slag. Meerdonkenaar Nico De Wert: “De laatste tijd zien we een toename van het verkeer in ons centrum. Helaas nemen sommige bestuurders het ook niet zo nauw met de snelheidsbeperkingen in ons dorp, zeker niet in de Margrietstraat aan de GOM. Door de smalle doorgang op sommige plaatsen, moet er soms achteruit worden gereden. Een oplossing voor deze problemen is dus wenselijk”.

Eénrichtingsverkeer is een mogelijke aanpak.

Eén van de mogelijke oplossingen die N-VA Sint-Gillis-Waas voorstelt, is het invoeren van éenrichtingsverkeer. Concreet gaat het om het idee om éénrichtingsverkeer in te voeren in de vier straten rondom de kerk: Meerdonkdorp, Plezantstraat, Schoolstraat en het einde van de Margrietstraat. “Invoeren van éénrichtingsverkeer zorgt dat het centrum van Meerdonk meer wordt ontweken en verkeer elkaar niet vastrijdt. Op die manier is het ook veiliger om je te begeven naar de lokale Alvo of de bakker. Ook voor de jeugd van Chiro Saleghem zal het veiliger zijn in het centrum”, aldus De Wert. “Het voorstel is om dit samen te laten gaan met snelheidsremmende maatregelen”.

Rondvraag, informeren en gedragenheid noodzakelijk

Het uitwerken van verkeersmaatregelen zonder de mening van de Meerdonkenaar te kennen, is echter geen goed idee vindt N-VA Sint-Gillis-Waas. Daarom lanceert de partij een rondvraag bij de Meerdonkenaar. Lijsttrekker en Vlaams Parlementslid Koen Daniëls licht toe: “Voor N-VA is bevragen en informeren van de lokale bevolking een cruciaal element van goed bestuur. Dergelijke verkeersmaatregelen kan je pas overwegen om in te invoeren als ze ook lokaal gedragen worden. Toestanden zoals de recente wegenwerken in de Blokstraat waarbij de bevolking en de brandweer niet vooraf werden geïnformeerd of zoals op de N403 waar de gemeente plannen goedkeurde zonder lokale consultatie zijn te vermijden. Om die reden krijgt elke Meerdonkenaar van ons een brief in de bus waarbij hij/zij kan aanduiden of een proefproject met éénrichtingsverkeer en snelheidsremmende maatregelen een goed idee vindt of niet.  Er is ook ruimte voorzien om zelf andere voorstellen te doen.  Samen zijn we immers slimmer”.

Artikel "Het Laatste Nieuws" © Kristof Pieters

 

 Voorbeeld en bijlage in "pdf" van de brief

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is