Minister Zuhal Demir voorziet 65.000 euro voor Houtvoortsite in Sint-Gillis-Waas. 277.000 euro voor het Waasland

Op 29 juni 2022, over deze onderwerpen: 4. Sport en Recreatie

Minister van Omgeving Zuhal Demir keurde zopas 66 nieuwe plattelandsprojecten goed verspreid over heel Vlaanderen. Daarmee ondersteunt ze de sociale leefbaarheid op het platteland, stimuleert ze de lokale economie en versterkt ze de landschapskwaliteit. Een van de gekozen projecten is de te vernieuwen Houtvoorsite in Sint-Gillis-Waas.

In 2021 werden in alle Vlaamse provincies oproepen gelanceerd voor projecten die de omgevingskwaliteit en vitaliteit van het platteland versterken. Diverse plattelandsactoren, waaronder lokale besturen en verenigingen die op het platteland actief zijn, konden een project indienen.

Zo konden er project ingediend worden voor projecten rond groene ontmoetingsplekken, project rond het tegengaan van vereenzaming of waterbuffering zoals het project Houtvoorsite. Dat kan rekenen op een ondersteuning ter waarde van 65.000 euro

“Wij zijn heel tevreden dat minister Demir (N-VA) 65.000 euro investeert in de Houtvoortsite in Sint-gillis-Waas.  Het samenbrengen van sport, ontspanning, speelterreinen en waterbuffering op deze site is een goede zaak. Hopelijk wordt er door het gemeentebestuur ook rekening gehouden met enkele waardevolle voorstellen van buurt en gebruikers.  Zo zijn de nood aan volwaardige korfbalaccommodatie, een definitieve, ruimere inplanting van de hondenschool, het logisch laten aansluiten van de speelterreinen bij de horeca en de jeugdbewegingen én het bufferen van geluid ten opzichte van de omliggende bewoning suggesties die we met N-VA Sint-Gillis-Waas ten volle steunen en ook hebben ingebracht.   Wij koesteren het landelijke karakter van onze gemeente. Zo’n duwtje in de rug helpt om ons platteland te versterken en ook rekening te houden met die suggestie,” zegt Koen Daniëls Vlaams Parlementslid en fractievoorzitter N-VA Sint-Gillis-Waas.

Daniëls geeft nog mee dat er in totaal bijna 277.000 euro naar het Waasland komt.  Naast de 65.000 euro voor de Houtvoortsite in Sint-Gillis-Waas, kunnen ook Kruibeke (64.935 euro ontsluiting moestuin kasteelpark Wissekerke), Beveren (50.000 euro wandel- en fietspad langs Kleine en Grote Weel Kieldrecht), Temse (49.725 euro voor versterken groenweefsel Tielrode) en Moerbeke (46.962 euro voor ontmoetingsruimte en cultuurtuin aan Anton Van Wilderodehuis) rekenen op een financieel duwtje.  “Ik ben tevreden dat het Waasland, wat toch nog een groot gedeelte bestaat uit Platteland kan rekenen op deze financiële steun in het voorstel van Minister Zuhal Demir” besluit Daniëls.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is