Koen Daniëls vraagt Vlaamse Regering betrokkenheid van Waasland bij Oosterweel

Op 21 juni 2017, over deze onderwerpen: 1. Mobiliteit, 7. Openbare werken

Koen Daniëls vraagt Vlaamse Regering betrokkenheid van Waasland bij Oosterweel

 Afgelopen donderdag 16 juni was er een uitgebreide commissie in het Vlaamse Parlement over de Oosterweelverbinding.  Die was er gekomen naar aanleiding van het afgesloten toekomstverbond met opname van het haventracé. Dit nieuwe tracé  leidt het verkeer via de A102 door de Liefkenshoektunnel naar de E34 (expressweg Antwerpen-Zelzate), verder weg van de stad Antwerpen.  Voor deze commissie was uiteraard Minister van mobiliteit Weyts (N-VA) aanwezig, maar ook Minister van omgeving Schauvliege (CD&V) in verband met de vergunningen en Minister van begroting Tommelein (Open VLD).  
Vlaams Parlementslid Koen Daniëls uit Sint-Gillis-Waas nam als enige Waaslander het woord – de voorzitter sprak hem dan ook aan als “de stem uit het Waasland” - en vroeg de Vlaamse Regering om het Waasland te betrekken in de regioraad.  Hij wees erop dat er belangrijke werken zoals op de E34 en de parallelwegen gebeuren op Waas grondgebied en het Waasland een belangrijk gebied is wat betreft het verkeer rond Antwerpen.  Daarbij diende hij Antwerps parlementslid Kherbache (s-pa) van antwoord, omdat ze enkel oog leek te hebben voor het feit dat het verkeer maar verder weg van Antwerpen moest rondgeleid worden.  “De sluiting van de Grote Ring rond Antwerpen los door Beveren en het Waasland is niet aan de orde en staat ook niet in de plannen” aldus Daniëls.  Tevens vroeg hij minister Schauvliege om bij de milieustudies van dit nieuwe haventracé ook aandacht te hebben voor de geluidsdruk die de toename van het verkeer op de E34 zou genereren.  Tot slot drong Daniëls aan om het plan dat hij lanceerde om in één beweging ANPR-camera’s te voorzien om vrachtverkeer te weren dat los door het Waasland rijdt zonder daar enige bestemming of bedrijf te hebben.
De verschillende ministers hadden oren naar zijn oproep waarbij Schauvliege zich engageerde om de nodige studies uit te voeren en Weyts de slimme maatregelen genegen was alsook de betrokkenheid van Wase gemeenten.

Bron:(PKM) Het Laatste Nieuws.
 
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is