N-VA Sint-Gillis-Waas lanceert sneeuwtelefoon

Op 8 februari 2021, over deze onderwerpen: 1. Mobiliteit, 9. Veiligheid

N-VA Sint-Gillis-Waas heeft de invoering van een sneeuwtelefoon voorgesteld. Dat is een telefoonnummer waar mensen naar kunnen bellen die zelf niet in staat zijn om hun voetpad sneeuw- en ijsvrij te maken.  “Met de recente sneeuwval stellen we vast dat het niet voor iedereen haalbaar is om het voetpad voor zijn of haar deur sneeuw- en ijsvrij te houden. Het betreft dan veelal senioren, maar ook mensen die bedlegerig zijn, een beperking hebben of niet goed te been zijn.  Met het telefoonnummer dat we voorstellen, kunnen inwoners die nood aangeven en wordt er gezorgd dat vrijwilligers een “sneeuwschopje” helpen” licht Vlaams Parlementslid en fractievoorzitter voor N-VA Koen Daniëls hun voorstel toe.

Om het positieve initiatief kenbaar te maken, trokken enkele N-VA’ers uit Sint-Gillis-Waas zelf op pad om bij verschillende hulpbehoevende mensen het voetpad en de toegang tot de voordeur sneeuwvrij te maken en te strooien met dooizout.
“Niet iedereen heeft een uitgebreid netwerk of buren die in staat zijn om te helpen en dan vormt dit telefoonnummer de ideale oplossing.  We zouden hiervoor ook de bestaande databanken “Help de Helpers of Fred en Frieda” kunnen gebruiken om op die manier vrijwilligers en hulpvragers met elkaar in contact te brengen” vult Lauren Van Guyse (N-VA),  lid van het bijzonder comité sociale dienst, aan.
Dat het voetpad veilig blijft, is niet alleen belangrijk voor de voorbijgangers, maar ook voor de bewoners die anders zelf niet meer durven buitenkomen.  De partij wijst er nog op dat we in deze coronatijden moeten vermijden dat mensen door valpartijen de ziekenhuizen extra zouden belasten.

Reportage TV-Oost: 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is