N-VA-er Nico De Wert staat zitje in gemeenteraad af aan Lauren Van Guyse

Op 19 april 2024, over deze onderwerpen: 10. Gemeenteraad

Sint-Gillis-Waas. N-VA gemeenteraadslid Nico De Wert verlaat omwille van nieuwe, professionele uitdagingen de gemeenteraad van Sint-Gillis-Waas. Hij wordt vervangen op de gemeenteraad van 25 april door de lokale partijvoorzitster én 27-jarige Lauren Van Guyse uit Sint-Pauwels. De Wert blijft wel actief in het bestuur van de partij.  
“Door een wijziging in mijn job, zijn mijn werkuren veel onvoorspelbaarder, heb ik ook permanenties en ben ik soms in het buitenland. Daardoor heb ik de afgelopen tijd al een paar vergaderingen moeten missen. Het feit dat ik tijdens de laatste gemeenteraad werd opgeroepen en moest vertrekken, heeft mij tot deze beslissing – met spijt in het hart- doen komen. Ik geef zeer graag de fakkel door aan het jeugdig enthousiasme van Lauren en ik blijf actief in het bestuur van de partij” aldus Nico De Wert.
“Het siert Nico dat hij zowel zijn job als zijn mandaat als gemeenteraadslid zeer toegewijd wil doen. Nico heeft nog geprobeerd om beiden te blijven combineren, maar door een wijziging in zijn job is dat helaas niet meer mogelijk. Ik wil namens de N-VA-fractie Nico bedanken voor al zijn tijd en energie de afgelopen jaren als gemeenteraadslid waar hij onder andere aandacht vroeg voor de deelgemeente Meerdonk, ons erfgoed en een strikter beleid ten opzicht van nachtwinkels.  Het is fijn dat hij achter de schermen zijn expertise zal blijven delen met ons en Lauren die ons komt versterken in de gemeenteraad” stelt N-VA fractievoorzitter Koen Daniëls.
Lauren Van Guyse (27) woont in Sint-Pauwels en heeft een diploma van regentaat wiskunde en bewegingsleer en een master politieke communicatie op zak.  Ze was actief bij een jeugdorganisatie en heeft gewerkt in een grootwarenhuis in Sint-Gillis-Waas.  Ze is vandaag lid van het bijzonder comité sociale dienst en is werkzaam in het Vlaams Parlement en ook actief in Jong-N-VA Waasland.
“Ik wil ook op mijn beurt Nico bedanken voor zijn engagement en ga met veel zin aan de slag als gemeenteraadslid. Ik zal mij daarbij focussen op de noden van jonge mensen en personen die nood hebben aan ondersteuning in onze gemeente.  Rechten én plichten is daar voor mij een belangrijk principe” besluit Van Guyse.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is