Evaluatie, bijsturing en verderzetting extra schoolritten en overbezetting lijnbussen

Op 10 oktober 2020, over deze onderwerpen: 1. Mobiliteit

Vlaams Parlementslid Koen Daniëls (N-VA) kaartte enkele weken geleden het thema van de overbezette (school)buslijnen in het noorden van het Waasland en het afschaffen van de zogenaamde GTI-Bus van De Klinge en Meerdonk naar Beveren aan in het Vlaams Parlement.  Na constructief overleg met verschillende partners slaagde hij erin een aantal van de 300 extra bussen, waar een budget van 12,5 miljoen euro tegenover staat, naar het Waasland te halen alsook een aantal ritten te versterken of te splitsen.

Deze week had hij zowel in de commissie mobiliteit in het Vlaams Parlement alsook rechtstreeks contact met bevoegd minister Lydia Peeters om de genomen maatregelen bij te sturen, maar ook verder te zetten in 2021.

“Ik ben de minister dankbaar dat ze een aantal bussen aan het Waasland heeft toegewezen en de diensten van De Lijn en de pachters om het mogelijk te maken. Nu de extra bussen rijden, stellen we vast dat er nog een aantal verfijningen nodig zijn en roep ik op om een aantal zaken te evalueren en bij te sturen.  Zo komt de bus 21 uit De Klinge, die verder rijdt als lijn 85 naar Beveren in de feiten maar om 8u05 tot 8u10 aan op de Markt van Beveren.  Daardoor zijn de leerlingen van het GTI regelmatig te laat omdat de school al start om 8u15.  De gewijzigde regeling van de verkeerslichten in Vrasene speelt allicht een rol, maar beter zou zijn de bus iets vroeger te laten vertrekken” illustreert Daniëls.

“Tevens bereiken mij, nu het weer wat minder wordt, nog signalen van andere overbezette (school)buslijnen zoals lijn 83 Vanuit Kieldrecht of de bezetting van lijn 42/43 in Stekene richting Sint-Niklaas, waar lijn 41 reeds versterkt werd.  Ook over de lijn 82 door Haasdonk komen er signalen binnen.  Die lijnen moeten we dus ook evalueren en desgevallend ook daar ingrijpen” verduidelijkt Daniëls zijn oproep in het Vlaams Parlement.

Afsluitend riep Daniëls als enig aanwezig Waas parlementslid ook op om de middelen voor die extra bussen, die momenteel beschikbaar zijn tot eind december 2020, ook te voorzien in 2021.  “De coronacrisis zal in januari niet weg zijn en daarom roep ik de minister op om de middelen voor de extra bussen ook te voorzien in 2021” besluit Daniëls.

 

Lees ook:

https://sint-gillis-waas.n-va.be/nieuws/bussen-zitten-zelfs-in-coronatijden-overvol-op-weg-naar-school-een-paar-bussen-extra-dat-zou?pq=nieuws&page=0#views-row-5

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is