Budget wegenis, fiets- en voetpaden ontoereikend

Op 13 november 2016, over deze onderwerpen: 1. Mobiliteit, 5. Bestuur en financiën, 7. Openbare werken

Tussenkomst op punt 5 van de gemeenteraad op 10/11/2016

Bedankt Mijnheer de Voorzitter,

Meneer de secretaris, mag ik u vragen deze tussenkomst te notuleren, waarvoor dank.

Collega’s, beste aanwezigen.  Ik heb alle redenen om blij te zijn, maar toch ben ik triestig.  Ik zou blij kunnen zijn omdat de tussenkomsten die ik namens onze fractie al ettelijke keren heb gedaan worden bevestigd.  In de verantwoording lees ik samen met u en ik citeer : “In het budget 2016 is onvoldoende krediet beschikbaar.  Afhankelijk van de binnenkomende offertes wordt een deel van het krediet aangewend van het budget Wegenis, fiets- en voetpaden onderhouden 2017” einde citaat.

Met andere woorden collega’s, de woorden die ikzelf namens de N-VA al ettelijke keren heb uitgesproken staan zwart op wit geschreven.  Want de problemen waar onze burgers elke dag opnieuw, collega’s,  elke dag opnieuw, mee geconfronteerd worden inzake voetpaden, fietspaden en wegeniswerken blijven duren.

Hoeveel jaar zeg ik nu al niet namens onze fractie dat er te weinig budget is op die post.  500.000 euro was al te weinig, neen, men heeft er nog 250.000 euro af gedaan dat naar de Nieuwstraat gaat.  Eigenlijk had de Nieuwstraat een apart budget moeten zijn.  Ik heb echt te doen met schepen de Wolf.  Wees maar eens schepen die elke dag hierover wordt aangesproken en die dan moet antwoorden “ge hebt geen voetpad, ge schokt uit elkaar op uw fietspad, maar ge krijgt wel een nieuw gemeentehuis”.  Met alle respect, maar met 250.000 euro doe je niets.

God weet…. wat gaat er overschieten van het budget 2017 als wij in 2017 zijn, … waarschijnlijk niets….

Ik zou er dan ook bij schepen De Wolf  willen op aandringen dat hij eens goed op tafel klopt als de budgetten verdeeld worden.  Dit kan zo niet verder, 500.000 euro is echt het minimum en dan stel ik mij ook de vraag waar dat geld vandaan moet komen.

Volgens schepen De Rudder  is er toch 2,8 miljoen overschot, dan is een extra 250.000 euro bijvragen toch niets. Meer zelfs, maak er 750.000 euro van.

Wij gaan ons dan ook op dit punt “onthouden”.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is